Opnieuw beweging in buik van zwangere olifant

Print
Opnieuw beweging in buik van zwangere olifant

Phyo Phyo legde vannacht haar hoofd even te rusten op een slapende May Tagu Foto: planckendael

Mechelen -

De spanning stijgt in dierenpark Planckendael. Olifant Pyho Phyo is nog steeds niet bevallen, maar afgelopen nacht zag een van de dierenverzorgers wel duidelijk beweging in de buik van Phyo Phyo.

Vorige week zag het er naar uit dat de olifant afgelopen weekend zou bevallen. Maar dat gebeurde uiteindelijk niet. De verzorgers van Planckendael denken nu dat het om voorweeën ging. Maar 5 dagen later, is er nog steeds geen klein olifantje. Phyo Phyo gaat hiermee over haar draagtijd. De spanning in het dierenpark stijgt dus. Net als vorige nachten, werd ook afgelopen nacht weer de wacht gehouden aan het olifantenverblijf. ‘Alle olifanten waren afgelopen nacht heel onrustig’, klinkt het bij het dierenpark. ‘Er werd veel rondgelopen en niet geslapen. Phyo Phyo schuurde tegen een boomstam en Kai-Mook dronk enkele minuutjes bij haar. Op een gegeven moment lag Phyo Phyo te slapen toen ze plots rechtsprong met een kreetje, de olifanten waren in rep en roer, maar de relatieve rust keerde daarna meteen weer terug.’

Opnieuw geen klein olifantje dus, maar een van de verzorgers kon woensdagnacht wel duidelijk een bewegend olifantje opmerken in de buik van Phyo Phyo.