Preud’homme: ‘Praten met Vazquez over nieuw contract’

Print
Preud’homme: ‘Praten met Vazquez over nieuw contract’

Foto: BELGA

Bij Club Brugge gaat men er werk van maken om de 27-jarige middenvelder Victor Vazquez te behouden. Dat nieuws brachten we vorige week al in onze krant en werd vandaag ook bevestigd door trainer Michel Preud’homme.

Vazquez is aan een sterk seizoen bezig bij Club. ‘Wij hebben de aanloop naar dit seizoen met hem anders aangepakt’, aldus Preud’homme. ‘We trainden met hem tijdens de voorbereiding heel dicht tegen de limiet aan. Dit verklaart dat zijn kwaliteiten nu echt wel naar boven komen en dat hij beslissend kan zijn in de wedstrijden. Het bestuur maakt werk van een contractverlenging. Eerder al kreeg Matthew Ryan een verlenging en dus praten wij nu ook met Victor en natuurlijk ook nog andere belangrijke spelers voor Club Brugge.’

Vazquez’ makelaar zat recent ­samen met Club Brugge om te praten over een nieuw contract. Zijn huidige verbintenis loopt af in 2016. Als hij niet bijtekent, is Club verplicht hem eind dit seizoen te verkopen als het nog een transfersom wil opstrijken. Anders kan hij eind volgend seizoen transfervrij vertrekken.

Zover wil Club het niet laten komen. Daarom stelde het de Spanjaard een extra contractjaar voor, tot 2017. De vraag is alleen of Vazquez meteen zal bijtekenen. Toen hij in 2011 transfervrij van de B-ploeg van FC Barcelona naar Club kwam, tekende hij een naar Brugse standaard normaal contract voor drie seizoenen. In mei vorig jaar ­verlengde hij zijn contract en ontving de Spanjaard een fikse loonsverhoging. Daardoor hoort hij nu bij de grootverdieners bij Club. Wil Club hem overhalen om nog een extra seizoen te blijven, dan moet het over de brug komen met een nieuwe loonsverhoging.