E.ON Langerlo heeft alle vertrouwen in zoektocht naar overnemer

Print
E.ON Langerlo heeft alle vertrouwen in zoektocht naar overnemer

Foto: BELGA

Genk -

E.ON heeft er alle vertrouwen in dat er een overnemer komt voor de centrale in Langerlo, die zal worden omgebouwd tot een biomassacentrale. Dat zegt een woordvoerder van E.ON België. De centrale is “voor onbepaalde tijd” stilgelegd, na een spontane staking woensdagochtend.

E.ON wou de steenkoolcentrale in Langerlo - die nog een milieuvergunning heeft tot april 2016 - omvormen tot een biomassacentrale. Het heeft daarvoor de nodige vergunningen en er is financiële steun toegezegd van Vlaanderen. Sinds kort is de Duitse energiereus op zoek naar een overnemer voor het project. Langerlo past niet langer in de strategie van E.ON.

Die zoektocht naar een overnemer is bezig. “Er wordt gepraat met kandidaat-overnemers. We hebben hebben er alle vertrouwen in”, benadrukt de woordvoerder.

Omdat de vakbonden vragende partij waren voor sociaal overleg indien die overnameplannen op niets zouden uitdraaien, zijn sinds de zomer sociale onderhandelingen opgestart. “Maar wij gaan nog steeds uit van plan A, een overname”, zegt de woordvoerder. De centrale is voor onbepaalde tijd stilgelegd. Om zijn leveringsverplichtingen na te komen, koopt het bedrijf daarom voorlopig elektriciteit in.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio