Expo unieke sieraden

Print
Expo unieke sieraden

Foto: Lambert Thys

Sluizen

Tongeren - Tijdens de laatste twee weekends (vr 19, za 20, zo 21, za 27 en zo 28/12) van december loopt er een bijzondere expo van 3 creatieve edelsmeden-juweliers, in een geweldig decor (de Ursulakapel in het begijnhof Tongeren). De Ursulakapel is omgetoverd tot een kerstpaleis, vol met juwelen. De 3 exposerende ontwerpers van sieraden hebben elk hun eigen stijl. Zij creëren unieke 'juweeltjes' van sieraden, uit edelmetaal al dan niet in combinatie met andere materialen. Exposanten: Lambert Thys, Vera Sijen, Yoke Eyna en Guido Christiaens

Lambert Thys - Sluizen (B)
Alle sieraden zijn ambachtelijk vervaardigd uit zilver (925 gehalte). In ieder sieraad is minstens één aquarel verwerkt dat waterbestendig en krasvrij blijft.
Als aquarellist, zijn deze aquarelletjes door hem exclusief geschilderd op aquarelpapier, specifiek voor elk juweel. Hierdoor wordt elk sieraad een unieke artistieke creatie.

Yoke Eyna- Alken (B)
Haar juwelen hebben een uitstraling die recht naar je hart gaat. Elk sieraad is een ode aan de natuur, de kosmos, het mysterie van het leven.
Ieder stuk van haar hand heeft een naam, is uniek en ambachtelijk gemaakt uit Sterling zilver.

Vera Sijen - Puth (NL)
Maakt unieke zilveren sieraden waarop kleine wezens en dieren grootse verhalen lijken te vertellen. Vera won de hoofdprijs in de categorie “Beste ontwerp“ Jewelry Award 2013 in Kortrijk en was laureaat in de categorie 'Prijs van het Vakmanschap' in Antwerpen.


Gastexposant: Guido Christiaens
Beelden in keramiek, draaiwerk en raku
Zijn werk gaat voornamelijk over aardse vruchtbaarheid (breedheupige vrouwenfiguren). Een streelzachte vorm geeft u de poëzie mee van pure schoonheid

 


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio