Zes burgerlijke partijen van verkrachter Ronald Janssen krijgen 133.470 euro

Print
Zes burgerlijke partijen van verkrachter Ronald Janssen krijgen 133.470 euro

Foto: BELGA

De Hasseltse correctionele rechtbank heeft woensdag aan zes burgerlijke partijen in de tien aanrandings- en verkrachtingszaken van drievoudig moordenaar Ronald Janssen een totale schadevergoeding van 133.470 euro toegekend. Janssen werd in het voorjaar van 2013 schuldig bevonden aan tien aanrandingen en verkrachtingen in studentenhuizen in Hasselt en Leuven, op muziekfestivals in Peer en Kortenaken en in het recreatiedomein de Halve Maan in Diest.

Gezien zijn assisenveroordeling tot levenslange opsluiting kon hij voor deze tien misdrijven geen extra straf krijgen. De slachtoffers van de aanrandingen en verkrachtingen waren genoodzaakt zich tot het fonds voor slachtoffers van gewelddaden te richten, want bij Ronald Janssen viel er geen euro meer te rapen, nadat zijn woning in Loksbergen verkocht werd en ook het gedeeltelijke eigendomsrecht van zijn ouderlijke woning in Boorsem (Maasmechelen) verzilverd werd. Dat geld moest immers dienen om de gerechtskosten te betalen na het assisenproces over de moorden op Annick Van Uytsel, Shana Appeltans en Kevin Paulus.

Sommige burgerlijke partijen drongen niet meer aan op een schadevergoeding. Bij de personen die woensdag een bedrag toegewezen kregen was eerst een deskundig medisch onderzoek bevolen. Via zijn raadsman woensdag in het Hasseltse gerechtshof was te horen dat Ronald Janssen niet in beroep zou gaan tegen deze uitspraak op burgerlijk gebied.

(belga)


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio