Twee verdachten van reeks gewelddadige overvallen aangehouden

Print
Brussel -

Het Brusselse gerecht heeft twee mannen aangehouden die verantwoordelijk zouden zijn voor een reeks gewelddadige overvallen die het afgelopen jaar plaatsvonden. De twee zouden, samen met enkele andere daders, een tiental feiten gepleegd hebben in het Brusselse maar ook in Beersel, Zaventem, Hoeilaart en Sint-Katelijne-Waver. Dat meldt de krant La Capitale en wordt bevestigd door het Brusselse parket.

De bende rond de twee hoofdverdachten zou een Turkse familie overvallen hebben in Sint-Katelijne-Waver en een overval gepleegd hebben op een restaurant in Schaarbeek, een manege in Hoeilaart, een Bpost-kantoor in Zaventem en een handelaar op de Brusselse vroegmarkt. Tussendoor zou de bende in Namen ontsnapt zijn aan een politiecontrole door op de agenten in te rijden en met geweld een motorfiets gestolen hebben in Beersel. Bij de overvallen maakten de bendeleden vaak gebruik van een MP40-machinepistool en droegen ze pruiken.

Het onderzoek naar de verschillende feiten leidde de politie naar twee bendes die in Vorst en Haren verzamelden, maar waarvan de twee kopstukken dezelfde waren. Huiszoekingen op beide plaatsen konden de bende ook nog linken aan een inbraak in Grimbergen waarbij een Range Rover en een Jaguar waren gestolen en leidden tot de vondst van de gestolen motorfiets die bij verschillende overvallen was gebruikt.

Eén van de twee kopstukken, C.C., werd al in april opgepakt en zou ook verantwoordelijk zijn voor een overval op een Turkse handelaar in januari. Het tweede kopstuk, U.Y., was uit een Franse gevangenis ontsnapt en verbleef onder een valse naam in België. Ook hij werd opgepakt en onder aanhoudingsbevel geplaatst.