Celebs

Dit waren de sterren van 2014 volgens Facebook

Print
Dit waren de sterren van 2014 volgens Facebook

Foto: pn

Het einde van het jaar wordt soms ook lijstjestijd genoemd en daar doet Facebook aan mee. De sociaalnetwerksite onderzocht welke ster het populairst was in 2014 en dat is - tromgeroffel - Beyoncé.

Facebook heeft aan de hand van statusupdates van Amerikaanse gebruikers lijstjes opgesteld. Een daarvan is de top tien van populairste artiesten. Beyoncé prijkt bovenaan de lijst, gevolgd door Pharrell Williams en Nicki Minaj. Als het over liedjes gaat, dan gingen Facebook-gebruikers in 2014 het meest uit de bol op ‘Happy’ van Pharrell Williams. ‘All Of Me’ van John Legend staat op de tweede plaats, ‘Stay With Me’ van Sam Smith op nummer drie.

De sociaalnetwerksite keek ook over welke series en film het meest werd gepraat. Daaruit blijkt dat Game Of Thrones het populairst is. Orange Is The New Black staat op nummer twee en The Walking Dead sluit de top drie. In de categorie langspeelfilms was de Disney-prent Frozen het van het. Guardians of the Galaxy en Teenage Mutant Ninja Turtles vervolledigen de top drie.

Verder analyseerde Facebook over welke overleden sterren het meest werd geschreven. Daaruit blijkt dat de dood van acteur Robin Williams de meeste mensen ontroerde. Het heengaan van Joan Rivers en Philip Seymour Hoffman staan respectievelijk op de tweede en vierde plaats.

Niet te missen