Futuro Youth Academy start met dribbeltjes

Print
Futuro Youth Academy start met dribbeltjes

Foto: Bram Devroo

Hasselt - Futuro Youth Academy, een voetbalschool uit Hasselt start vanaf januari met de Dribbeltjes. Een initiatief van Bram Devroo en Céderique Tulleners om jonge kinderen spelend aan het bewegen te krijgen.

Het initiatief de dribbeltjes is een nieuw concept waarin kinderen vanaf 2,5 jaar tot 5 jaar kunnen komen bewegen. Samen met hun mama of papa doen ze samen aan verschillende ontwikkelingsgerichte bewegingsspelen. De sessies worden gegeven door geschoolde begeleiders met pedagogische achtergrond.

Uit onderzoek blijkt dat kinderen die voldoende bewegen veel voordelen halen uit hun algemene ontwikkeling. Maar het spelend bewegen en leren staat centraal. In 8 sessies van 1 uur beleven de kinderen een leuke zondagnamiddag. Niet alleen willen de initiatiefnemers de kinderen een leuke zondagnamiddag geven ook steunen ze het project in Ethiopië 'Sharing minds, changing lives' waarin kinderen in Ethiopië meer kansen krijgen tot onderwijs. Per inschrijving schenkt Futuro 10 euro aan het project.

 


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio