Man die peuter in oog stak blijft aangehouden

Print
Man die peuter in oog stak blijft aangehouden

Foto: GvA

Deurne -

De 52-jarige man die maandagmiddag een achttien maanden oude peuter in het oog stak met een schroevendraaier blijft aangehouden. Dat besliste de onderzoeksrechter woensdag.

De aanhouding gebeurt op verdenking van opzettelijke slagen en verwondingen met voorbedachtheid en met de verzwarende omstandigheid “met een blijvende ongeschiktheid, volledig verlies van een orgaan of zware verminking tot gevolg”.

Het parket had de aanhouding van de man gevorderd op verdenking van poging tot moord, maar de onderzoeksrechter zwakte die kwalificatie dus ietwat af. Pas op het einde van het onderzoek zal echter een definitieve kwalificatie aan de feiten gegeven worden, benadrukt het parket.

De verdachte, die in de buurt van de winkel woonde maar het slachtoffertje of haar familie niet zou gekend hebben, was sinds 2008 op proef op vrije voeten na internering voor feiten van agressie. Sindsdien waren er echter geen nieuwe feiten of incidenten met de man meer gemeld. Nu dat wel het geval is en de man de nieuwe feiten ook bekend heeft, is er een bevel tot wederopsluiting uitgevaardigd dat losstaat van de verdere afhandeling van het steekincident. Er is ook een psychiatrisch deskundige aangesteld om hem te onderzoeken.

Of het slachtoffertje - dat boven het oog gestoken werd en dinsdag nog in kritieke toestand verkeerde - intussen al aan de beterhand is, is niet bekend. Er is in ieder geval een wetsdokter aangesteld die moet vaststellen welke schade de dader precies aanrichtte en in hoeverre die permanent is.