Standard moet dan toch niet met gesloten deuren spelen

Print
Standard moet dan toch niet met gesloten deuren spelen

Foto: Photo News

Standard moet dan toch geen wedstrijden voor gesloten deuren spelen na de rellen van de match tegen Zulte Waregem, dat besliste Het Belgische Arbitragehof voor de Sport. Het BAS besliste ook dat de uitslag definitief 1-2 is en dat Essevee de drie punten krijgt. Deze beslissing is definitief.

Het Bondsparket vorderde twee wedstrijden achter gesloten deuren als strafmaat. De Geschillencommissie besliste een andere straf toe te kennen: Standard riskeerde de wedstrijd met 0-5 forfaitcijfers te verliezen en één match achter gesloten deuren te moeten spelen. Het moest ook 5.000 euro ophoesten.

Het Belgische Arbitragehof voor de Sport besilste nu dus dat Standard geen enkele wedstrijd voor gesloten deuren moet spelen. De 1-2-score blijft ook gewoon het eindresultaat. Enkel de geldboete van 5.000 euro blijft behouden uit de originele sanctie die door de voetbalbond opgelegd werd.

De wedstrijd Standard-Zulte Waregem werd in de 79ste minuut een eerste keer stopgezet nadat supporters de hoofdtribune bestormden. Na een kwartier pauze kon de wedstrijd weer op gang gefloten worden, maar toen tien minuten later stoeltjes op het veld gegooid werden, besloot ref Bart Vertenten de wedstrijd definitief te staken.