‘Lokaal G1.25’ doet leerlingen TA De Wijzer nadenken over homoseksualiteit.

Print

Foto: Jeroen Vanden Boer

Gelieren

Genk - "Vieze homo!" Ben ik nu anders omdat je weet dat ik homo ben? ‘Ik heb het als eerste tegen mijn beste vriendin verteld en die vond het hartstikke leuk voor mij. En een paar van mijn vrienden bleken … geen vrienden te zijn.’

De voorstelling ‘lokaal G1.25’ van het Nederlandse Theater aanZ over holebi’s ging in Vlaanderen in première in TA De Wijzer in Genk. Het stuk gaat over vriendschap en homoseksualiteit en speelt zich af tussen 4 leerlingen in een klaslokaal.
Deze interactieve voorstelling daagde onze leerlingen uit om mee te denken en te discussiëren over het thema homoseksualiteit. En het werkte! De leerlingen ervaarden hoe belangrijk het is voor homoseksuele jongeren om gesteund en niet uitgestoten te worden door hun omgeving. Zij gaven hun eerlijke mening maar toonden ook respect voor de mening van hun klasgenoten in een geanimeerde, soms zelfs onthutsend openhartige discussie.
TV Limburg interviewde een aantal leerlingen voor de voorstelling en wat bleek? Onze leerlingen zijn veel toleranter dan we misschien op het eerste moment denken.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio