Mode

Lange rijen voor opening Brusselse Primark

Print
Brussel -

In de Brusselse Nieuwstraat opent vandaag de tweede Belgische vestiging van de Ierse budgetketen Primark. Anderhalf uur voor de opening stonden al lange rijen kooplustigen aan te schuiven voor de kledingwinkel.

De Brusselse Primark opende pas om 11 uur de deuren voor het grote publiek, maar om 8 uur stonden al de eerste mensen aan te schuiven voor de winkel.

De Ierse budgetketen heeft al een winkel in Luik en lijkt na Brussel binnenkort ook Vlaanderen te zullen veroveren. Onder meer Antwerpen, Gent, Genk en Hasselt werden al genoemd als potentiële locaties voor nieuwe winkels. De kledingketen pakt uit met erg lage prijzen voor modieuze kledij.

Retailexpert Jorg Snoeck van vakwebsite RetailDetail ziet een eenvoudige verklaring voor de populariteit van de keten. ‘De generatie jongeren van nu heeft ouders die tien tot vijftien jaar langer leven en die het geld dat ze gespaard hebben, nodig hebben voor zichzelf. Ook mensen die van overal ter wereld naar Europa zijn gekomen, hebben weinig kans gehad om een kapitaal op te bouwen. Daardoor zit een nieuwe generatie zonder geld. Dat heeft een effect op hun koopgedrag: ze doen hun inkopen bij low budgetwinkels als Lidl en Aldi, vliegen met Ryanair en shoppen bij Primark’.

Niet te missen