Verdachte van moord op Béatrice aangehouden

Print
Verdachte van moord op Béatrice aangehouden

De verdachte van de moord op Béatrice Berlaimont (14) wordt aangehouden. Dat meldt Dimitri Soblet, de advocaat van de verdachte. De man wordt verdacht van ontvoering, vrijheidsberoving, aanranding en doodslag. Hij ontkent alle beschuldigingen.

De verdachte werd dinsdagmiddag in het centrum van Aarlen opgepakt op verzoek van onderzoeksrechter Langlois. De arrestatie gebeurde na analyse van wetenschappelijke gegevens, zoals DNA, legde persmagistraat Sarah Pollet uit. De man werd dinsdag de hele dag ondervraagd en is woensdag onder aanhoudingsbevel geplaatst door de onderzoeksrechter. Hij wordt overgebracht naar de gevangenis van Aarlen.

Carjacking

De doorbraak kwam er door een ander geval van zwaar geweld tegen een vrouw. Vorige week moest een jonge vrouw onder bedreiging van een mes naar een nabijgelegen dorp rijden en de dader de code van haar bankkaart geven. Nadien bond de carjacker haar met een touw vast, verkrachtte hij haar volgens bepaalde bronnen ook en daarna werd ze gedumpt. Afgelopen vrijdag verklaarde het Aarlense parket nog stellig dat het bewuste incident niets met de moordenaar van Béatrice te maken had, maar verder onderzoek bewijst nu het tegendeel.

‘Jérémy is iemand die we een stuk crapuul noemen. Iemand die we geregeld in het justitiepaleis zien. Een habitué.’ Veroordeeld in 2006 tot een jaar cel voor het vernielen van maar liefst tachtig auto’s. En amper twee jaar geleden kreeg hij nog eens twee jaar celstraf, waarvan de helft voorwaardelijk, omdat hij vermomd als politieagent een jong koppel aanviel en ook handtastelijk was bij het meisje.