Man die peutertje in oog stak niet aan proefstuk toe

Print
Man die peutertje in oog stak niet aan proefstuk toe

Foto: HBvL

Jean K., een man van 52 uit Deurne, heeft toegegeven dat hij de achttien maanden oude Sterre met een schroevendraaier in het oog stak in de Delhaize van Deurne. Hij werd eerder al geïnterneerd voor feiten van agressie. Alles wijst erop dat hij het jonge slachtoffertje willekeurig uitkoos. De toestand van Sterre is intussen nog altijd kritiek.

Vandaag wordt K. voor de onderzoeksrechter geleid, die een gerechtspsychiater zal aanstellen. Jean K. is in geen geval aan zijn proefstuk toe. Hij werd eerder al geïnterneerd na feiten van agressie in 2007. Tot vandaag werd hij daarvoor opgevolgd door justitie. Toch sloeg hij maandag toe in een Delhaize-supermarkt in Deurne, in dezelfde straat als waar hij woont.

Hij was een tijdlang spoorloos, maar er waren scherpe camerabeelden gemaakt en verscheidene getuigen, onder wie ook de mama van Sterre, hadden hem duidelijk herkend. Het duurde dan ook niet lang vooraleer de lokale recherche hem op het spoor kwam.

“Hij kon dinsdagmiddag met bijstand van het BBT (het Bijzonder Bijstandsteam, gespecialiseerd in complexe arrestaties, red.) worden onderschept. Uit de eerste vaststellingen blijkt dat het slachtoffertje willekeurig werd aangevallen. Verder onderzoek zal meer duidelijkheid moeten brengen”, benadrukt Stéphanie Chomé van het Antwerpse parket.

Slachtoffertje nog kritiek

Het slachtoffertje verblijft ondertussen nog steeds op de dienst intensieve zorgen van het ziekenhuis. Haar toestand was gisteren kritiek. De ouders werden de hele dag opgevangen door de dienst slachtofferonthaal.