Verdachte in zaak-Maddie valt cameramensen aan

Print
Verdachte in zaak-Maddie valt cameramensen aan

Foto: Photo News

In de reeks nieuwe verhoren omtrent de mysterieuze verdwijning van de Britse peuter Madeleine McCann in Portugal is dinsdag onder meer een varkensboer verhoord die al eens is veroordeeld voor verkrachting, zo hebben meerdere Britse media gemeld.

Maddie verdween op 3 mei 2007 vlak voor haar vierde verjaardag uit het vakantieappartement dat haar ouders in de Ocean Club in Praia da Luz hadden gehuurd, terwijl het ouderpaar wat verderop met vrienden dineerde.

Dinsdag startte de Portugese politie, in aanwezigheid van Britse speurders, een reeks verhoren van elf mensen. Een van hen was varkensboer Joaquim Jose Marquez, die vroeger al twee keer is verhoord in de zaak. Toen hij na een verhoor van meer dan zes uur - als “getuige” - het politiecommissariaat van Faro verliet, ging hij twee cameramensen te lijf. In 1996 is Marquez tot vijf jaar cel veroordeeld wegens het verkrachten van een Britse tiener in Praia da Luz een jaar daarvoor, aldus de kranten Daily Mail en Daily Mirror.

Ook als “getuige” verhoord is een vroegere medewerker van de Ocean Club, de 48-jarige Mario Marreiros. Hij heeft eerder de politie verteld 24 uur voor de verdwijning van het kind een man met een zonnebril op te hebben gezien die zich schuilhield in een trappenhuis nabij appartement 5A. Die potentiële verdachte is later uit het beeld van het onderzoek verdwenen toen hij een toerist bleek te zijn, weet de Daily Mail.

De Britse politie gaat ervan uit dat het kind tijdens een verkeerd uitgedraaide inbraak is ontvoerd.