Het sprookje van de vuurvogel

Print

Reppel

Bocholt - In het dorpscentrum van Reppel werd onlangs een reuze vuurvogel geplaatst. Een immense kraan plaatste de verschillende onderdelen van de vogel netjes op elkaar. Een precisiewerkje. Acht meter hoog en negen meter breed is het werkstuk.

De vuurvogel is een sprookjesfiguur of ook wel fenix genaamd en stamt uit een oud Russisch sprookje. De vuurvogel ging gouden appels stelen in de tuinen van de rijke tsaar om dan vervolgens in brand te schieten. Wanneer hij in brand stond, werd deze steeds groter en groter, vandaar de reusachtige afmetingen. In de volksmond werd beweerd dat al wie de vuurvogel zag branden, een wens mocht uitspreken. En volgens het verhaal komt deze wens altijd uit.

Uit de assen van de vuurvogel ontstaat dan weer een nieuwe vuurvogel en zo werd hij dan ook nog het symbool van de onsterfelijkheid en het eeuwige leven. De vuurvogel in Reppel zal niet opbranden, hij is namelijk opgebouwd uit 2 ton gegalvaniseerd staal, geschonken door de firma Janssens Bocholt. Wel worden er niet minder dan 10 vuurkorven in geplaatst zodat hij volledig oplicht. Een enig schouwspel of indrukwekkend vuurspektakel.

Van vrijdag 19 december tot en met dinsdag 23 december kan je de vuurvogel dagelijks zien branden en iedereen die een wens heeft, moet zeker van de partij zijn. De vuurvogel is opgesteld op de speelplaats van de basisschool in Reppel en er wordt een borreltje geschonken.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio