Na 70 keer proberen eindelijk rijbewijs gehaald

Print
Na 70 keer proberen eindelijk rijbewijs gehaald

Foto: Kurt Desplenter

Een landbouwer uit het West- Vlaamse Zillebeke die 70 pogingen nodig had om te slagen voor zijn rij-examen – 67 keer voor de theorie, 3 keer voor de praktijk – heeft eindelijk zijn rijbewijs te pakken. “Ik ben nu waarschijnlijk recordhouder”, zegt Marc Martain (47).

In 2004 begon Marc Martain aan de lange rit richting een rijbewijs. “Ik was toen al 37 jaar, noem het gerust een late roeping.” 67 pogingen had hij nodig om te slagen voor zijn theoretisch examen. Zijn voorlopige rijbewijs kreeg Marc eind 2011.

Gisteren was een van de laatste kansen om zijn definitieve rijbewijs te halen. Hij had al twee mislukte pogingen achter de rug. Uiteindelijk heeft hij gekozen voor zes uren professionele begeleiding.

“Dat kostte me 330 euro. Alles samen heb ik zeker 1500 euro gespendeerd om mijn rijbewijs te halen. Maar ik was nu zo ver gekomen, ik kon toch moeilijk opgeven?”

In zijn voor de gelegenheid opgeblonken Ford en onder het toeziend oog van zijn vader, slaagde Marc er gisterenmorgen eindelijk in zijn rijbewijs te halen. “Ik ben waarschijnlijk recordhouder in ons land wat aantal pogingen betreft. Maar de uren les, het vele bidden van vader en de kaarsen van zeker vijf boerinnen uit de streek hebben geholpen”, zegt hij.