‘Ze komen onze inwoners met bussen en taxi’s halen. Een absolute schande.’

Print
Sint-Truiden / Herk-de-Stad / Gingelom / Wellen / Geetbets / Borgloon / Kortessem / Heers / Landen / Alken / Nieuwerkerken / Zoutleeuw -

Een aantal buurgemeenten van Sint-Truiden is niet te spreken over de grootschalige promotieactie Shop & The City van het Truiense stadsbestuur en de handelaars. 52.000 gezinnen uit 13 buurgemeenten kregen een brief waarin ze met gratis vervoer en cadeaus naar de winkels in de fruitstad worden gelokt. “Ze komen onze inwoners met bussen en taxi’s halen”, reageert Danny Deneuker (sp.a), burgemeester van Borgloon. “Een absolute schande”. De Truiense schepen van Middenstand Pascal Vossius (Open Vld) ziet geen probleem. “De commotie is het bewijs dat de actie werkt”.

De brief werd naar 52.000 gezinnen in Landen, Geetbets, Zoutleeuw, Hannuit, Borgworm, Heers, Gingelom, Borgloon, Wellen, Kortessem, Alken, Nieuwerkerken en Herk-de-Stad gestuurd. Het Truiense stadsbestuur en handelsvereniging Trud’Or prijzen er Sint-Truiden in aan als dé shoppingstad. In de enveloppe zit een Shop & The Citykaart. Daarmee maak je maandelijks kans op een auto. Wie Sint-Truiden bezoekt, krijgt extra voordelen zoals gratis soep, een kerstmok, gratis schaatsbeurten en zelfs dubbele punten op de kaart. Als klap op de vuurpijl krijgt elke gemeente een eigen vip-dag in de fruitstad met gratis cava en kerstcake én een gratis bus- en taxiservice.

De reacties van de verschillende burgemeesters leest u woendag in Het Belang van Limburg.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio