Marcske wordt de stem van ‘Komen Eten’

Print
Marcske wordt de stem van ‘Komen Eten’

Herman Verbruggen, beter bekend als Marcske van FC De Kampioenen, vervangt Iwein Segers als stem van het Vier-programma Komen Eten. Iwein Segers kon het stemmenwerk niet meer combineren, en de tv-zender is blij met de frisse wind, ondanks de uitstekende kijkcijfers.

De fans van Komen Eten zullen in 2015 merken dat het programma een andere commentaarstem heeft gekregen. Herman Verbruggen (51) zal de afleveringen inlezen. De komst van Verbruggen betekent het afscheid van Iwein Segers (34), de stand-upcomedian die in september 2012 bij de lancering van tv-zender Vier de stem én het gezicht werd van het programma. Dat gebeurde niet zonder slag of stoot: de voormalige stem Peter Van Asbroeck was volgens een aantal fans onterecht aan de kant geschoven. Segers verdween begin 2013 in de gewijzigde formule van Komen Eten uit beeld. De laatste maanden scoort het programma opnieuw meer dan behoorlijk, met pieken boven de 350.000 kijkers.

Iwein Segers zelf zegt dat hij het stemmenwerk voor Komen Eten nog altijd fijn vond. Het werd alleen moeilijk om de zaak ‘fris’ te houden. ‘Ik deed het nog graag, maar had het na drie jaar en vijf seizoenen wel een beetje gezien. Bovendien was het heel intensief en tijdrovend. De opnames namen vier dagen per week in beslag en ik schreef ook alle teksten zelf. Het feit dat ik amper andere bezigheden kon combineren met Komen Eten heeft me de knoop doen doorhakken. Ook enkele persoonlijke opdoffers het voorbije jaar, zoals het overlijden van mijn moeder, speelden een rol. Ze deden me inzien dat er méér is in het leven. Maar toegegeven, er ging flink wat getwijfel aan mijn beslissing vooraf.’

Dat de kijkcijfers de jongste maanden weer goed zijn, deed Iwein Segers niet op zijn stappen terugkomen. ‘Zo kom ik ook eens over als een winnaar, niet als de eeuwige loser’, zegt Segers lachend.