Scouts van Beverst zoeken winterattributen

Print

Foto: Pieter Vandebroek

Beverst

Bilzen - Heb jij nog een paar oude ski's in huis liggen, een slee die geen dienst meer doet of misschien nog een snowboard dat jou ooit een gebroken been aandeed... de scouts van Beverst weten er wel raad mee.

Scouting Beverst organiseert voor de derde keer Bavo Wintert in het weekend voor Kerstmis. Ieder jaar maakt de huidige begeleidingsploeg samen met enkele oude knarren van de ex-leiding er een erezaak van om de site in en rond jeugdlokalen Biberist om te bouwen tot een een echt winterdecor.
Leidster Uschi Poesmans is verantwoordelijk voor de inkleding van heel het gebeuren: 'Dit jaar zullen we de Biberist helemaal ombouwen tot de grootste skihut die Limburg ooit heeft gezien. Zo bekleden we de hele binnenkant van onze lokalen met houten wanden en plafonds. Hout hebben we genoeg maar smaakvolle attributen zijn zeker nog meer dan welkom. Als mensen nog oude wintersportspullen hebben liggen, zijn die altijd welkom bij ons. Ook alle afdankertjes uit de Kerstversieringcollectie van elk gezin krijgen bij ons een tweede leven. "

Voorzitter Stijn Timmermans ziet het helemaal zitten: "Aanstaande zaterdag werken we de hele dag aan de metamorfose van de jeugdlokalen. Mensen die hun spullen aan ons kwijt willen kunnen gedurende de hele dag in de Biberist terecht. Een tas koffie staat zeker op hen te wachten. Als alles een beetje meezit moet de Biberist op vrijdag 19 december helemaal klaar zijn voor de jeugdparty 'Kranzen' om vervolgens de dag nadien een prachtig decor te vormen voor de derde Bavo Wintert".


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio