Hasseltse Gidsen organiseren reis naar partnerstad Detmold

Print

Foto: Zygmund Krzywania

Hasselt-Centrum

Hasselt - In de maand maart van dit jaar bezochten de Detmoldse toeristische gidsen Hasselt. Het was een groot succes. De contacten met de Hasseltse gidsen waren zo positief dat onmiddellijk beslist werd om een tegenbezoek te organiseren. Als datum voor de reis werd gekozen voor het laatste weekend van maart, vrijdag 27, zaterdag 28 en zondag 29 maart 2015.

De Detmoldse gidsen hebben i.s.m. Zygmund Krzywania een boeiend programma samengesteld. Naast Detmold zullen ook de steden Paderborn (stadswandeling) en Herford (stadswandeling en bezoek aan het bekende MARTA-museum) bezocht worden. Enkele dagen geleden kreeg dat museum in Duitsland nog de titel van ‘Museum des Jahres 2014’.

In Detmold bezoeken we het historische stadscentrum met zijn vele prachtige vakwerkwoningen en monumenten. Op de Hasselter Platz bekijken we het Detmolds Borrelmanneke – een replica van het Hasselts beeld. Ook een bezoek aan het kasteel met een grote collectie Vlaamse wandtapijten mag niet ontbreken in het programma. Tijdens een geleide rondrit bewonderen we o.a. het natuurgebied Teutoburger woud, het natuurfenomeen Externsteinen en één van de bekendste monumenten van Duitsland, het Hermannsdenkmal. Er is zaterdagvoormiddag ook wat vrije tijd voorzien en op het stadhuis wordt de groep ontvangen door burgemeester Heller.

We verblijven in twee driesterrenhotels in de binnenstad. De totale prijs bedraagt 250 euro per persoon; hierin zijn naast twee overnachtingen met ontbijt ook twee avondmalen, het busvervoer en het volledig programma begrepen.

Er zijn nog enkele plaatsen vrij in de autocar. Wie geïnteresseerd is kan zich via e-mail aanmelden bij HTG (Hasseltse Toeristische Gidsen): hastoergids@hotmail.com

 

 


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio