CHAMPIONS LEAGUE. Mignolet, Witsel en Lombaerts treuren na uitschakeling, Ferreira Carrasco viert

Print
CHAMPIONS LEAGUE. Mignolet, Witsel en Lombaerts treuren na uitschakeling, Ferreira Carrasco viert

Foto: rr

In de Champions League viel vanavond de beslissing in groepen A tot en met D. Opvallend is de uitschakeling van Liverpool, na een armzalige vertoning op Anfield tegen Bazel (1-1), de pandoering van het Bulgaarde Ludogorets door Real Madrid (4-0) en de kwalificatie van AS Monaco na een zege tegen Zenit Sint-Petersburg (2-0).

Groep A

Olympiakos - Malmö 4-2
Juventus - Atletico Madrid 0-0

In Turijn speelden Juventus en Atletico Madrid 0-0 gelijk in een bloedeloze wedstrijd. Atletico was al zeker van de kwalificatie en pakt nu ook de groepswinst. Juventus verzerkert zich door dat ene puntje van de tweede plaats.

In de andere groepswedstrijd was er wel spektakel te beleven: Olympiakos moest zelf winnen tegen Malmö om nog een sprankeltje hoop te behouden op kwalificatie voor de laatste 16 van de Champions League, de Zweden wilden evenzeer winnen om over Olympiakos naar de derde plaats en de Europa League te wippen. Fuster opende na twintig minuten de score voor de Grieken, maar pas na rust ontplofte de wedstrijd helemaal: eerst maakte Simon Kroon gelijk op het uur, meteen daarna zette Alejandro Dominguez de Grieken weer op voorsprong met deze heerlijke volley:
Great volley by Dominguez ! by proximus11

Markus Rosenberg deed de thuisfans tien minuten voor tijd weer wanhopen met de 2-2, maar in de slotminuten bezorgden Mitroglou en Afellay Olympiakos toch de volle buit. Een schrale troost, want omdat Juventus gelijkspeelde worden de Grieken doorverwezen naar de Europa League.

Bekijk hier de eindstand in groep A!

Groep B

Liverpool - FC Bazel 1-1
Real Madrid Ludogorets 4-0

In groep B had FC Bazel genoeg aan een punt in Liverpool om de Reds achter zich te houden en samen met Real Madrid door te stoten naar de volgende ronde. Het begon ook goed voor de Zwitsers: halverwege de eerste helft tikte Bazel de Liverpool-verdediging gek, Frei liet Mignolet vervolgens kansloos bij zijn schot.

Frei beats Mignolet in Liverpool ! by proximus11

Het leek helemaal kansloos voor Liverpool toen Markovic na een uur rood pakte. Dit fraaie doelpunt van Steven Gerrard tien minuten voor tijd op vrije trap was onvoldoende om kwalificatie nog te bewerkstelligen, Liverpool moet zich tevreden stellen met een ticket voor de Europa League:

Great free kick by Gerrard ! by proximus11

Real Madrid speelde een galawedstrijd tegen Ludogorets, want de Koninklijke was al voor de aftrap tegen Ludogorets zeker van groepswinst. De Bulgaren konden mits een mirakelzege nog naar de Europa League, maar na twintig minuten kreeg die droom al een fikse knauw toen verdediger Marcelinho een schot met de arm uit doel hield. Rood en penalty, feilloos omgezet door Cristiano Ronaldo. Toen Gareth Bale net voor rust de 2-0 liet optekenen was de tweede helft helemaal een maat voor niets. Late doelpunten van Alvaro Arbeloa en invaller Medran waren enkel belangrijk voor de statistici. Real sluit de groepsfase af met een perfecte 18 op 18 en breekt met 18 overwinningen het Spaanse record van opeenvolgende zeges.

Bekijk hier de eindstand in groep B!

Groep C

Monaco - Zenit 2-0
Benfica - Leverkusen 0-0

In groep C was Leverkusen al zeker van kwalificatie, maar het moest winnen op het veld van Benfica om zeker te zijn van groepswinst. Dat lukte echter niet, het werd 0-0.

Het was voor de Duitsers dus bang uitkijken naar het resultaat in Monaco: als de Monegasken wonnen tegen Zenit wipten ze nog over Leverkusen naar de eerste plaats. En met behulp van een Belg lukte het de ploeg uit het prinsdom ook: op assist van Yannick Ferreira Carrasco opende Abdennour op het uur de score, Fabinho bezorgde de thuisploeg in de slotminuut zekerheid over de zege, de kwalificatie én de groepswinst. Zenit gaat naar de Europa League, Benfica Lissabon was al langer zeker van de laatste plaats.

Bekijk hier de eindstand in groep C!

Groep D

Dortmund - Anderlecht 1-1
Galatasaray - Arsenal 1-4

In de slotwedstrijd van deze Champions League-campagne hield Anderlecht gelijke tred met Dortmund in de eerste helft, al moest het wel een aantal keren rekenen op Silvio Proto om de nul te houden:
Unbeatable Proto ! by proximus11

Na rust brak Ciro Immobile echter de ban voor de Borussen:
Immobile scores against Anderlecht ! by proximus11

Maar Aleksandar Mitrovic breide in de slotfase nog een eervol einde aan deze Champions League-campagne voor Anderlecht:

Heading goal Mitrovic ! by proximus11

Lees hier het volledige wedstrijdverslag van Borussia Dortmund - Anderlecht!

In de andere groepswedstrijd won Arsenal met ruime cijfers van Galatasaray. Lukas Podolski opende de score met deze harde knal voorbij doelman Sinan Bolat:

Stunning goal by Podolski ! by proximus11

Maar het doelpunt van de avond kwam ongetwijfeld van Aaron Ramsey, die er met deze streep 0-2 van maakte. Daarna zette de middenvelder ook nog eens de 0-3 op het scorebord.


Fantastic goal by Ramsey ! by proximus11

Daarna speelden de Londenaars de wedstrijd rustig uit, al redde Wesley Sneijder nog enigzins de Turkse eer met deze perfecte vrije trap:

Perfect free kick by Sneijder ! by proximus11

Maar in de extra tijd maakte Lukas Podolski de eindstand met zijn tweede van de avond nog wat zwaarder: 1-4! Een serieuze uithaal van de Gunners, maar niet voldoende voor de groepswinst, die naar Dortmund gaat.

Bekijk hier de eindstand in groep D!