Goddelijke orkaankracht op Decibelz!

Print
Goddelijke orkaankracht op Decibelz!

Foto: Kris Steegmans

Neerpelt - Afgelopen zaterdag liep ’t Dommelhof in Neerpelt gezellig vol voor de allerlaatste Decibelz van 2014.

Radio Carver, het muzikale project rond singer-songwriter Koen de Roovere bracht een gevoelige set die bij wijlen deed denken aan The Walkabouts. Het publiek werd meegenomen op een boeiende reis doorheen de melancholische gedachtewereld van de Roovere.

Bij de set van The Prospects werd het publiek dan een allereerste keer wakker geschud. Zanger-gitarist Gord Achten had er duidelijk zin en zette stevig in. De fris klinkende eigen sound deed wat ze moest doen. Het publiek reageerde enthousiast. Afsluiter “What is tomorrow”, de oh zo herkenbare single werd luidkeels meegebruld als apotheose van een ongelooflijke lekkere set.

En dan was het tijd voor Madensuyu. Hoge verwachtingen bij het Decibelz-publiek. Dat krijg je als je livereputatie steevast gelauwerd wordt. Het was het allerlaatste concert van de Stabat Mater tour en het duo Vervondel – De Gezelle lieten weten nog eenmaal alles te gaan geven. En die belofte losten ze moeiteloos in. Pieterjan Vervondel zat met diabolische blik achter zijn drumstel en geselde onophoudelijk zijn drumvellen. Stijn de Gezelle bewerkte zijn snaren met bovennatuurlijke snelheid en leek bij wijlen uit zichzelf te treden, over heel zijn lichaam trillend, schreeuwend. Een zeer strakke en rauwe set, zo begeesterend en innemend dat je de emoties, de spanning tot ver in de zaal voelde reiken. Het publiek geraakte in extase en begeleid door de energieke en stuwende songs bereikten band en publiek samen een fantastisch hoogtepunt. Wat een band! Wat een ongelooflijke innemende live ervaring! Het publiek bedankte met een uitzinnige bisvraag. De band haalde als wederdienst klassieker 'No Why No Wow' nog eens vanonder het stof. Starend naar het achtergelaten hoopje as waar ooit een podium stond, werd nog tot lang na de set van Madensuyu opgewonden nagemijmerd over de goddelijke orkaankracht waarmee ook Decibelz door deze Gentenaren werd weggeblazen.

Foto: Johan Luykx


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio