Pelé verlaat grappend het ziekenhuis: ‘Ik voetbal weer op de Spelen in Rio’

Print
Pelé verlaat grappend het ziekenhuis: ‘Ik voetbal weer op de Spelen in Rio’

Foto: AFP

Pelé heeft dinsdag het Albert Einstein-ziekenhuis van Sao Paulo verlaten. De Braziliaanse voetballegende was daar twee weken lang opgenomen wegens een infectie aan de urinewegen. Kort voordien was hij al voor nierstenen behandeld.

‘Alles gaat goed. In 2016 voetbal ik weer op de Olympische Spelen in Rio de Janeiro. Je mag daar immers drie spelers ouder dan 23 opstellen’, grapte de 74-jarige Pelé. Voor zijn leven heeft Pelé nooit gevreesd. ‘Natuurlijk maakte me ik wel wat zorgen, maar ik had er ook vertrouwen in dat het wel weer in orde zou komen.’ Pelé moet nog antibiotica nemen en veel rusten, maar zal volgens de dokters volledig herstellen.

Pelé bevestigde ook dat hij maar één nier meer heeft. De andere werd in 1977 verwijderd. ‘Toen ik nog voor Santos speelde kreeg ik een knie op de borstkas en heeft een rib mijn nier doorboord. Ik besefte dat niet en heb er nog een hele tijd mee gespeeld. Destijds stond in mijn contract dat ik elke match moest spelen... Pas toen ik Santos voor Cosmos verliet werd ik ziek. Amerikaanse dokters wisten me te vertellen dat ik al een hele tijd op één nier leefde. In New York ging ik onder het mes.’