“Binnen drie jaar zo’n 2.000 à 3.000 nieuwe jobs naar Limburg”

Print
“Binnen drie jaar zo’n 2.000 à 3.000 nieuwe jobs naar Limburg”

Foto: Kris Van Exel

Hasselt -

Locate in Limburg, de organisatie die instaat voor het aantrekken van buitenlandse bedrijven om het vertrek van Ford Genk op te vangen, heeft op korte termijn enkele honderden en binnen twee tot drie jaar zelfs duizenden nieuwe banen in het vizier.

Topman Rudi Weekers (centraal op foto) zei dinsdag bij TV Limburg dat er bij de potentiële kandidaten zelfs een onderneming is die ineens 2.000 banen zou kunnen scheppen.

Nu de bodem van de laatste auto bij Ford Genk is gemaakt, wordt steeds luider de vraag gesteld naar de alternatieven die qua werkgelegenheid voorhanden zijn. Rudi Weekers van Locate in Limburg, de vereniging die het aantrekken van buitenlandse investeerders als opdracht heeft, maakt zich sterk dat er op korte termijn zeven nieuwe bedrijven in Limburg kunnen aangekondigd worden. In de studio van TV Limburg zei hij dat hier enkele honderden banen mee gemoeid zijn.

Weekers vertelde eveneens dat er in de afgelopen maanden 150 kandidaat-investeerders zijn benaderd om zich in Limburg te vestigen. Daarvan zouden 90 dossiers daadwerkelijk potentieel bieden. In totaal moeten zij 2.000 tot 3.000 jobs naar de provincie brengen op een termijn van twee tot drie jaar.

Tussen de gegadigden zit volgens Weekers ook een onderneming die ineens 2.000 banen zou kunnen scheppen. Het gaat om een bedrijf dat actief is in de telemarketing. Andere bedrijven die zich mogelijk in Limburg gaan vestigen, komen uit sectoren als de logistiek, gezondheidszorg en duurzame energie, aldus nog Weekers.