Drie op drie voor Belgische clubs in EuroChallenge

Print
Drie op drie voor Belgische clubs in EuroChallenge

Foto: rr

In de Eurochallenge basketbal werd het een productieve avond voor de Belgische ploegen: zowel Antwerp Giants (92-82 tegen Biella), Aalstar (119-118 tegen Boras) als Bergen (83-85 tegen Kataja) lieten zeges optekenen.
Antwerp houdt kwalificatiekansen gaaf

Op de vijfde speeldag in de Eurochallenge basketbal heeft Antwerp dinsdag een 92-82 zege geboekt tegen het Italiaanse Biella. Bij de rust stonden de Giants nog (44-48) in het krijt.

Met de zege hield Antwerp zijn kwalificatiekansen gaaf. Na twee overwinningen en drie nederlagen is de club derde in groep G. Le Mans, dat met 62-96 ging winnen in het Finse Kotka, is met 9 punten leider, voor Biella (8), Antwerp (7) en Kotka (6). De eerste twee van de groep gaan door naar de tweede ronde (4 groepen van 4). Antwerp moet volgende week dinsdag winnen van Kotka en hopen op een nederlaag van Biella in Le Mans. In dat geval wipt Antwerp over Biella naar de tweede plaats. Antwerp won immers het onderling duel met de Italianen (heen: 97-96).

Aalstar dwingt in verlenging kwalificatie af

Aalstar heeft zich wel al voor de tweede ronde geplaatst. De Oost-Vlaamse club won op de vijfde en voorlaatste speeldag in groep C na een verlenging met 119-118 van het Zweedse Boras . Bij de rust stond Aalstar 59-54 voor, na de reguliere speeltijd was het 107-107 gelijk. In de andere wedstrijd van de groep won het Duitse Frankfurt met 61-94 bij het Deense Aarhus.

Na vier zeges en één nederlaag is Aalstar met 9 punten zeker van de groepszege. Frankfurt en Boras volgen met 8 punten, Aarhus heeft er 5. Volgende week dinsdag ontvangt Aalstar Aarhus op de laatste speeldag en strijden Boras en Frankfurt om de tweede plaats in de groep. De eerste twee gaan door naar de tweede ronde (4 groepen van 4).

Nipte zege voor Bergen

Op de vijfde speeldag in de groep E van de Eurochallenge basketbal voor mannenteams heeft Bergen dinsdag een nipte 83-85 zege geboekt bij het Finse Kataja. Bij de rust stonden de Henegouwers 39-43 voor.

Na het derde kwart leek Bergen bij 60-71 definitief afstand genomen te hebben. Twee minuten voor het einde hadden de Finnen hun achterstand echter helemaal goedgemaakt en kwamen ze zelfs 81-79 voor. De Amerikaan Jamie Billie, met 25 punten topscorer bij Bergen, zette met een driepunter de scheve situatie recht. Zijn landgenoten Jason Love (tweepunter) en Talor Battle (vrijworp) stelden de vierde zege voor Bergen veilig.

In de andere wedstrijd in groep E neemt het Portugese Benfica het woensdag op tegen het Franse Nanterre. Met 9 punten is Bergen voorlopig leider, voor Nanterre (8), Benfica (5) en Kataja (5). Bergen en Nanterre waren sinds de vorige speeldag al zeker van kwalificatie voor de tweede ronde (4 groepen van 4).