Barcelona mag geen vervanger voor Vermaelen halen

Print
Barcelona mag geen vervanger voor Vermaelen halen

Foto: Anadolu Agency

De Spaanse topclub FC Barcelona krijgt van wereldvoetbalbond FIFA geen uitzondering op het lopende transferverbod. Barça had een uitzondering aangevraagd om een verdediger te mogen aantrekken, ter vervanging van onze langdurig geblesseerde landgenoot Thomas Vermaelen. De Catalanen hebben nog een lopend transferverbod tot januari 2016.

De FIFA zal op dat verbod geen uitzondering maken, heeft het dinsdag laten weten aan FC Barcelona. De club gaat nu in beroep bij het Internationaal Sporttribunaal (TAS), om het recht af te dwingen één verdediger te mogen transfereren.

Vermaelen, die afgelopen zomer voor 19 miljoen euro de overstap maakte van het Londense Arsenal FC, werd recent aan de hamstrings geopereerd en zal pas tegen het voorjaar van 2015 opnieuw inzetbaar zijn.

FC Barcelona kreeg afgelopen zomer een transferverbod voor de twee volgende transferperiodes (winter 2015 en zomer 2015) opgelegd, omdat het tussen 2009 en 2013 inbreuken zou begaan hebben bij de transfers en registratie van tien minderjarige voetballers.