Pal Dardai nu ook officieel aangesteld als Hongaars bondscoach

Print

Pal Dardai, die tot nu toe bondscoach ad-interim was bij Hongarije, heeft dinsdag te horen gekregen dat hij die functie ook definitief mag voortzetten. Dat meldt de Hongaarse voetbalfederatie. Hij krijgt een contract voor de volledige duur van de kwalificatiecampagne voor het EK van 2016 in Frankrijk.

De ex-international van Hongarije nam midden-september het roer bij Hongarije over van Attila Pinter, en werd ad-interim aangesteld voor de volgende drie kwalificatie-interlands. Die waren goed voor 7 punten in groep F, met zeges tegen Finland en de Faeröer (tweemaal 1-0) en een gelijkspel tegen Roemenië (1-1).

De 38-jarige Dardai neemt voor de job van bondscoach loopbaanonderbreking bij de Duitse club Hertha Berlijn, waar hij verantwoordelijk is voor de beloftenploeg. Hij speelde bij Hertha ook het grootste deel van zijn professionele spelerscarrière.

Hongarije - dat zich sinds het WK 1986 niet meer kon plaatsen voor een groot toernooi - staat voorlopig op een knappe derde plaats in groep F. Op 29 maart speelt het tegen poulefavoriet Griekenland.