Diamanten worden fors duurder

Print
Diamanten worden fors duurder

Foto: AFP

Over een tiental jaar beleggen veel Belgische huisvaders niet meer in goud, maar in diamanten. Dat is een van de voorspellingen die de Antwerpse diamantsector zelf doet, naar aanleiding van een onderzoek van het Amerikaanse consultancybedrijf Bain & Company.

De hoofdreden voor die investeringsdrift is dat de prijs van diamanten de komende jaren zal stijgen. “Dat komt omdat er al tien jaar amper nieuwe Diamantmijnen zijn gevonden. De bestaande diamantmijnen hebben een beperkte levensduur. Daardoor zal het aanbod verminderen, en de prijs dus stijgen”, zegt Margaux Donckier, woordvoerster van Antwerp Diamond Centre.

Volgens Bain & Company zal de prijs van diamanten ook stijgen omdat de vraag toeneemt. “De wereldwijde diamantmarkt zal met vijf à zes procent groeien tegen begin 2019, door de stijgende inkomens en opkomende middenklasse in belangrijke afnemers van diamant, zoals China en Indië. Ook in de Verenigde Staten neemt de vraag naar diamant toe”, stelt het onderzoeksbureau in haar rapport.

De keerzijde is wel dat iemand die een geslepen diamant wil kopen, daar de komende jaren fors meer zal voor moeten betalen.