Weihnachtsoratorium - Bach

Print
Weihnachtsoratorium - Bach

Foto: christiane janssens

Bret

Genk - Na de succesvolle uitvoeringen van het Requiem van Mozart en de Messiah van Händel brengt Incantatio, laureaat van de provincie Limburg, ter ere van zijn twintigjarig bestaan een feestelijk en sfeervol kerstconcert met een uitvoering van één van de grote klassiekers: het Weihnachtsoratorium (delen I, III, V en VI) van Johann Sebastian Bach.

Dit sprankelende kerstoratorium vol afwisseling van emoties, tempi en bezetting wint de laatste jaren terecht meer en meer aan populariteit. Incantatio vond het daarom de hoogste tijd om ook dit meesterwerk aan zijn trouw publiek maar ook aan nieuwe liefhebbers aan te bieden.

Grootmeester Bach heeft het werk als een cyclus van zes cantates uitgedacht. Oorspronkelijk werd het ook op zes verschillenden dagen tussen Kerstmis en Driekoningen uitgevoerd. Tegenwoordig wordt het evenwel meestal in één uitvoering, geheel of gedeeltelijk, ten gehore gebracht.
Om het zowel voor de fervente als de occasionele liefhebber toegankelijk en uitdagend te houden, koos Incantatio ervoor niet alle zes delen uit te voeren maar door de zorgvuldige selectie van de delen 1, 3, 5 en 6 komt toch het hele kerstverhaal in al zijn emoties en muzikaliteit aan bod.

Ook nu wordt beroep gedaan op een groot orkest van professionele muzikanten met als orkestmeester Lei Wang, orkestmeester bij het Brussels Philharmonic en als solisten Hilde Venken (sopraan), Rob Cuppens (altus), Vincent Lesage (tenor) en Lieven Termont (bariton). Zij hebben allen hun sporen verdiend ondermeer als solist bij de Capilla Flamenca, het Vlaams Radiokoor en het Kammerchor Stuttgart.

De kerk van Bret-Gelieren is met zijn mooie akoestiek de gepaste plaats voor dit feestelijk kerstconcert met pauken en trompetten om zo de luisteraar helemaal in de kerstsfeer van het 18e eeuwse Duitsland van Johann Sebastian Bach onder te dompelen!

Kaarten te verkrijgen via C-Mine 089 65 44 90 of c-minebezoekersonthaal@genk.be, via Jos Venken (089/35.34.73), via info@incantatio.be of bij de koorleden.
De toegangsprijs is 18 euro aan de kassa, 16 euro in voorverkoop, voor -26 j., +55 j. en CPJ, en 15 euro voor abonnees C-mine. Kinderen onder de 12 jaar gratis. Meer info kan u vinden op www.incantatio.be of op www.c-minecultuurcentrum.be.

Na het concert wordt naar goede gewoonte een glaasje aangeboden en kan men gezellig napraten.

Weihnachtsoratorium van J.S. Bach door Incantatio, o.l.v. Jos Venken - Zondag 21 december 2014 om 15.00u - Kerk Bret-Gelieren, 3600 Genk, Zagerijstraat 51


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio