Virton-coach Frank Defays één speeldag geschorst

Print
Virton-coach Frank Defays één speeldag geschorst

Foto: JEFFREY GAENS

De Geschillencommissie van de KBVB heeft dinsdag Virton-coach Frank Defays geschorst voor één wedstrijd in de Proximus League. Dat is het gevolg van zijn gedrag in de afgelopen weekend verloren competitiewedstrijd op het veld van White Star Brussel (1-0 nederlaag).

In die wedstrijd moest Virton met negen voort, na onder meer een rechtstreekse rode kaart voor Alexis Lafon. Na die beslissing van de scheidsrechter werd de vierde ref belaagd door Defays, die in woeste bewoordingen een uitleg zou geëist hebben. Defays werd daarop gevraagd om de neutrale zone te verlaten, maar kwam tijdens de rust en na de match wel nog het veld op. Door de schorsing mist de Virton-trainer de komende wedstrijd van zijn club, op 13 december thuis tegen Patro Eisden. Ook Lafon, die na een gevaarlijke tackle uitgesloten werd, werd voor één speeldag geschorst. Niet voor zijn fout, maar wel omdat de ref het verbaal moet ontgelden.

Dion Cools (Oud-Heverlee Leuven) en Bert Tuteleers (Racing Mechele) werden eveneens een speeldag geschorst. Cools werd vervolgd voor een rode kaart na een roekoze tacke in de wedstrijd Dessel Sport-Oud-Heverlee Leuven (1-1) van 6 december en mist vrijdag de wedstrijd tegen Royal Antwerp. Tuteleers kreeg zondag 7 december rood nadat hij een tegenspeler een open doelkans ontnam in RC Mechelen-Eendracht Aalst (2-4).