Twee Moeskroenspelers geschorst via Reviewcommissie

Print
Twee Moeskroenspelers geschorst via Reviewcommissie

Pieter-Jan Monteyne Foto: BELGA

De Geschillencommissie Betaald Voetbal van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) heeft dinsdagmiddag besloten om zowel Sebastien Pennacchio als Pieter-Jan Monteyne van Moeskroen-Péruwelz een schorsing op te leggen op basis van televisiebeelden.

Jupiler Pro League op Sportwereld.be

De Reviewcommissie oordeelde dat zowel Pennacchio als Monteyne overtredingen begingen in de met 2-1 verloren wedstrijd op het veld van Waasland-Beveren van afgelopen zaterdag 30 november. Pennacchio bezorgde Jonathan Rowell (Waasland-Beveren) een bloedneus door zijn arm te gebruiken in een duel. Monteyne raakte dan weer vol de enkel van zijn tegenspeler Cedric D’Ulivo na een tackle over de bal, en kreeg daarvoor van scheidsrechter Christophe Delacour slechts geel. In de tweede helft pakte Monteyne nog een tweede gele kaart, waardoor hij verplicht moest gaan douchen.

Pennacchio wordt het zwaarst gestraft, met een schorsing van twee speeldagen effectief en een geldboete van 400 euro. Ook Monteyne krijgt twee speeldagen, maar slechts één ervan is effectief. Hij mist dus enkel de wedstrijd van komend weekend op het veld van Cercle Brugge (13/12). Pennacchio mist ook de daaropvolgende partij, op 20 december thuis tegen Zulte Waregem.