‘Iedereen moet kunnen sporten’

Print
‘Iedereen moet kunnen sporten’

Foto: Jip Peels

Neerpelt - De Vlaamse overheid kondigde eerder dit jaar aan dat de gemeenten moeten besparen op sport en cultuur. In Neerpelt willen ze niet te veel snoeien. "We vinden het belangrijk dat iedereen kan sporten, vooral onze jonge kinderen", vertelt schepen van sport Leen Gielen (CD&V).

Dit jaar kondigde de Vlaamse overheid aan dat er flink zal moeten bespaart worden op sport en cultuur. De gemeenten mogen zelf invullen hoe ze dit willen aanpakken. Neerpelt is een heel sportieve gemeente. Na lange vergaderingen werd besloten om niet te veel te bezuinigen op sport, maar om minder snel te investeren.

"We besparen niet op sport vanuit de gemeente, omdat we merken dat sportclubs het al redelijk moeilijk hebben", vertelt schepen van sport Leen Gielen (CD&V). Sportclubs hebben het tegenwoordig veel zwaarder. De clubs komen veel moeilijker aan een lening bij de bank en de sponsoring verloopt stroever. "We vinden het belangrijk dat iedereen kan blijven sporten. Vooral onze jonge kinderen", zegt Gielen. "Daarom gaan we niet te veel bezuinigen, maar wel goed afwegen of we in een jaar extra kunnen investeren in infrastructuur of niet."

De gemeente Neerpelt wil clubs ook aanmoedigen om bewust met energie om te gaan. Elk jaar voorziet de gemeente een budget van 50.000 euro voor sportclubs die energiebesparende maatregelen nemen. "De tennisclub in Neerpelt heeft er bijvoorbeeld al dankbaar gebruik van gemaakt. Alle verlichting is vervangen door duurzame verlichting", vertelt Gielen. Andere clubs kunnen bijvoorbeeld zonnepanelen leggen. Elke club die een goed idee heeft om energie te besparen, kan aanspraak maken op het budget van 50.000.

Er zullen geen drastische besparingsmaatregelen genomen worden in Neerpelt. De Neerpeltenaar kan voorlopig met een gerust hart verder sporten.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio