Celebs

Prins William troostte familie na fatale radiograp

Print
Prins William troostte familie na fatale radiograp

Prins William heeft een brief geschreven naar de familie van Jacintha Saldanha. Deze verpleegster verzorgde Kate in het Londense ziekenhuis toen ze behandeld werd voor zwangerschapsmisselijkheid. Ze stapte uit het leven nadat ze het slachtoffer werd van een grap van de Australische radio.

‘ Toen wij het verhaal hoorden, waren we zeer geschokt’, schreef William. ‘U gaat nu door een moeilijke tijd en u heeft wellicht veel vragen. We hopen dat het ooit makkelijker gaat worden voor u. Jacintha en haar collega’s hebben zeer goed voor ons gezorgd. Ik ben diep bedroefd dat iemand die zo zorgde voor anderen, in zo’n wanhopige situatie terechtkwam’. Hij schreef de brief vlak na het tragische incident, maar Ben Barboza, de echtgenoot van Saldanha, liet de brief afgelopen weekend inkijken door de Britse krant Daily Mail.

Jacintha Saldanha stapte twee jaar geleden uit het leven nadat ze werd beetgenomen door twee presentatoren van de Australische radio. Zij gaven zich toen uit voor de Britse koningin en prins Charles. Saldanha had hen doorverbonden met een collega op de afdeling waar Kate lag.

Wie met vragen zit over zelfdoding, kan telefonisch terecht bij Tele-Onthaal en de Zelfmoordlijn op het gratis nummer 1813 en op de website www.zelfmoord1813.be .

Niet te missen