StarClass Hasselt 2014 succes voor Belgen

Print
StarClass Hasselt 2014 succes voor Belgen

Foto: Jo Lambrechts

Hasselt-Centrum

Hasselt - Afgelopen weekend vond voor de zesde maal op rij in ons land, en meer bepaald in de ijshal De Schaverdijn in Hasselt, de tweede manche van de 'StarClass-cup' (shorttrack) plaats, vergelijkbaar met de Champions League in het voetbal.

De deelname van verschillende West-Europese landen (Zweden, Engeland, Nieuw-Zeeland, Frankrijk, Nederland, …)  vormde nu ook weer een goede testcase voor de Belgische delegatie. En ja de thuiswedstrijd is voor de Belgische deelnemers, onder meer van bet BE-Gold team, erg goed verlopen.

Het Be-Goldproject dat sinds september 2013 onder leiding staat van ex-olympiër Pieter Gysel bewees zijn uitstekende vorm. De 15 Belgische deelnemers behaalden maar liefst 14 medailles in Hasselt: 7x goud, 6x zilver en 1x brons..

Wat de Limburgers betreft mogen we erg trots zijn – zie hierbij hun resultaten:
Ward Pétré (Men Junior A) is na een 4de plaats op de 1500m, een 9de plaats op de 500m en een 2de plaats op de 1000m, 4de overall geworden. In Dresden 7de overall, nu na Hasselt reeds 6de overall.
Steven Peeters (Men Senior) is na een 17de plaats op de 1500m, een 13de plaats op de 500m en een 18de plaats op de 1000m, 15de overall geworden. In Dresden 15de overall, nu na Hasselt 19de overall.

Kortom met een puike organisatie, goede reacties van de Internationale jury en met schitterende prestaties van de Belgische delegatie mag shorttrackclub De Schaverdijn Hasselt terugblikken op een erg geslaagd weekend.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio