Man (52) bekent steekincident met schroevendraaier, peuter kritiek

Man (52) bekent steekincident met schroevendraaier, peuter kritiek

Foto: BFM

De dader van het steekincident in de Delhaize in Deurne is gearresteerd. Dat bevestigt het parket van Antwerpen. Het gaat om een 52-jarige man uit de buurt. Hij heeft intussen ook bekentenissen afgelegd. De man was al gekend bij het gerecht en is in het verleden geïnterneerd geweest. Het kindje werd boven het oog gestoken en verkeert volgens het parket nog steeds in kritieke toestand.

De man stak maandag een meisje van achttien maanden in het oog met een schroevendraaier. De moeder van het slachtoffertje had rond 15 uur even haar rug gedraaid om iets uit de rekken te nemen. Toen ze terug naar de kleine Sterre wilde gaan, zag ze dat er een man over de kinderwagen gebogen stond. Ze sprak hem aan, waarna hij opschrikte en een schroevendraaier uit zijn handen liet vallen. Daarna wandelde hij achteloos naar buiten. Pas daarna zag de moeder dat haar dochtertje ernstig gewond was.

Kritiek

Het kindje bleek gestoken boven het oog en moest in het ziekenhuis een operatie ondergaan. Volgens het parket verkeert het momenteel nog steeds in kritieke toestand.

Het motief van de dader is nog onduidelijk, maar de eerste vaststellingen wijzen op een willekeurige aanval. Omdat niet meteen duidelijk was wie de aanvaller was en wat hem bezield had, besliste Delhaize dinsdag om tot nader order een veiligheidsagent aan de deur van het filiaal in kwestie te plaatsen.