Lummen sleept titel van 'Sportelgemeente 2014' in de wacht

Print
Lummen sleept titel van 'Sportelgemeente 2014' in de wacht

Foto: Natalie Bruninx

Lummen - Op maandag 8 december ontving schepen van sport Wim Vangeel de onderscheiding 'Sportelgemeente 2014' uit handen van administrateur-generaal van Bloso Philippe Paquay. De gemeente Lummen is blij met de titel van sportelgemeente omdat het sportelen een belangrijke plaats inneemt in het gemeentelijke sportbeleid.

In het kader van de sensibiliseringscampagne 'Sportelen, Beweeg zoals je bent' organiseerde Bloso in 2012 de eerste editie van de actie Sportelgemeente. Via deze actie trachtte Bloso de gemeenten bijkomend te motiveren om bijzondere inspanningen te doen voor de seniorensport en zo de 50-plussers aan het sporten te krijgen of te houden.

In 2014 werd deze actie voor de tweede keer herhaald. Van 7 tot 12 september werd de jaarlijkse Lummense sportelweek georganiseerd. Er werden tal van activiteiten op poten gezet om de actieve senior aan het sporten te krijgen. Daarnaast organiseert de sportdienst wekelijks verschillende activiteiten voor 50-plussers zoals Zumba Gold, hydrobic, zwemles voor volwassenen, curve-bowling, netbal en badminton voor 50-plussers. Al deze bijzondere inspanningen leverden onze gemeente de titel 'Sportelgemeente 2014' op.
 


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio