Portugese politie verhoort elf mensen in verdwijningszaak Maddie McCann

Print
Portugese politie verhoort elf mensen in verdwijningszaak Maddie McCann

Maddie McCann Foto: ASSOCIATED PRESS

In het onderzoek naar de in Portugal verdwenen peuter Madeleine McCann hoopt de Portugese politie op een doorbraak. Volgens de Britse zender Sky verhoort die politie dinsdag elf mensen.

‘Maddie’ verdween op 3 mei 2007 vlak voor haar vierde verjaardag uit het vakantieappartement 5A dat haar ouders in de Ocean Club in Praia da Luz hadden gehuurd, terwijl het ouderpaar wat verderop met vrienden dineerde.

Wellicht zijn ook Britse speurders in de Algarve aangekomen, om daar de verhoren van de elf getuigen bij te wonen. Onder de Britten is er Andy Redwood die het Britse onderzoek naar de mysterieuze verdwijning heeft geleid en - op pensioen gaand - de fakkel doorgeeft aan Nicola Wall.

Van de elf zouden er zeven aanvankelijk als ‘arguidos’ of ‘mogelijke verdachte’ worden verhoord, maar uiteindelijk hebben die zeven de status van getuigen, aldus Sky.

Mogelijk is één van de te verhoren mensen de Brit Robert Murat die in het oorspronkelijk onderzoek als “arguido” gold, maar uiteindelijk van alle verdenkingen werd ontheven.

De verhoren zouden drie dagen duren, aldus de Britse commerciële zender ITV. Die voegt eraan toe dat er onder de elf Britse mannen en vrouwen zijn, onder wie vroegere medewerkers van de Ocean Club.