Verdachte moord Béatrice woonde tegenover politiebureau

Print
Er is na DNA-onderzoek een verdachte aangehouden voor de moord op het 14-jarige meisje Béatrice Berlaimont. Het parket vermoedt dat het dezelfde man is die vorige week een 23-jarige vrouw carjackte in Aarlen. De verdachte werd opgepakt in Aarlen. Zijn woning, die recht tegenover het politiebureau ligt, wordt doorzocht.

Rond 16 uur begon de ondervraging van de verdachte, in aanwezigheid van een advocaat. Meer info over de man wil het parket niet geven. Onderzoeksrechter Langlois heeft nu 24 uur om over een aanhoudingsmandaat te vragen.

In het centrum van Aarlen is een politieonderzoek aan de gang. De buurt rond de Rue du Casino, waar de verdacht werd opgepakt, is afgesloten. Er staan schermen rond een kleine woning, die zowaar recht tegenover het politiebureau ligt. Getuigen vertelden aan de krant Le Soir hoe ze een tiental agenten achter een dertigjarige man zagen lopen, waarna ze hem aan de overkant van de straat tegen de grond konden werken.

De Franstalige kranten konden achterhalen wie op het adres woont. Het zou gaan om de 31-jarige J. P. die bekend stond bij de politie. Hij heeft dan ook al een ernstig strafblad. In 2006 werd hij veroordeeld tot twaalf maanden cel voor de beschadiging van tachtig voertuigen in Aarlen. In 2012 werd hij veroordeeld tot 24 maanden cel, waarvan de helft voorwaardelijk, voor geweldpleging en aanranding van de eerbaarheid.

Carjacking

Vorige week zorgde een ontvoeringspoging opnieuw voor paniek in de streek. Een 23-jarige vrouw werd donderdag gecarjackt in Aarlen. Ze moest met de dader naar een naburig dorp rijden en werd vastgebonden. Uiteindelijk gooide de aanvaller haar uit de wagen en ging er vandoor met haar bankkaarten. Er werd vrijdagavond een man ondervraagd, maar of dat dezelfde persoon is die vandaag werd aangehouden, is nog onduidelijk.

Robotfoto

Politie en gerecht konden eerder al een robotfoto maken van een eerste verdachte in het onderzoek naar de dood van Béatrice Berlaimont (14). De onbekende man werd een paar dagen na de verdwijning van Béatrice door verscheidene getuigen op­gemerkt in de buurt van het bos in Aarlen waar het meisje maandag werd gevonden. 

Het parket houdt nog steeds verschillende pistes open: is Béatrice ontvoerd op weg naar school, of is ze weggelopen, en de foute persoon tegengekomen. Béatrice verdween op 21 november toen ze op weg was naar school. Na tien dagen vermist te zijn, werd het meisje dood teruggevonden in een bos, niet zo heel ver van haar huis. Daar werd ze geboeid aangetroffen. Ze had ook een touw rond haar hals. De autopsie toonde verwondingen de wezen op verstikking.