Sclessin wordt versterkte burcht om nieuwe ruzie met Feyenoord-fans te vermijden

Print
Sclessin wordt versterkte burcht om nieuwe ruzie met Feyenoord-fans te vermijden

Foto: BELGAIMAGE

Nadat Standard-fans uit hun vak braken en de supporters van Feyenoord provoceerden tijdens de Europa League-match Feyenoord-Standard, wil de Luikse club nu te allen prijze voorkomen dat Rotterdamse hooligans oproer zullen komen kraaien in Luik tijdens de terugwedstrijd. Een combiregeling en gesloten loketten op de dag van de match moeten de veiligheid garanderen. ‘Denk eraan dat het geweld dat onze fans moesten ondergaan, enkel en alleen de schuld is van de Rotterdamse politie’, maant Standard zijn fans tot kalmte aan.

Er worden 1.400 supporters van Feyenoord verwacht. Enkel zij die een ‘Fan away’-kaart hebben, zullen een ticket kunnen kopen. ‘Deze kaarten zouden enkel verdeeld moeten zijn aan brave supporters.’ Er is een combiregeling van kracht, waardoor de fans rechtstreeks van de autobus naar het stadion gebracht zullen worden en dus nergens buiten Sclessin ruzie kunnen gaan zoeken.

Standard beklemtoont nog dat er nooit sprake van is geweest de supporters van Feyenoord de toegang tot het stadion te ontzeggen. Maar supporters zonder ticket of die niet via de combiregeling Sclessin binnenstromen, worden geweerd.

Gesloten loketten

Op de dag van de match zelf zullen er ook geen tickets meer verkocht worden voor de wedstrijd. Zo hoopt Standard Nederlandse supporters zonder ticket te ontmoedigen naar Luik af te zakken. De kerstmarkt aan Sclessin zal ook gesloten worden, al heeft dat niks te maken met de komst van mogelijke hooligans uit Rotterdam. De UEFA verbiedt immers de verkoop van alcoholische dranken, en op de kerstmarkt bevatten aardig wat alcohol.

Standard hoopt ook dat de eigen supporters zich in toom houden. ‘Wij willen er even aan herinneren dat het geweld dat onze fans moesten ondergaan in Rotterdam, niet de schuld is van de supporters van Feyenoord, noch van de club. De enige schuldige is de Rotterdamse politie.’

Voor Standard doet de wedstrijd tegen Feyenoord er eigenlijk niet meer toe. De Rouches zijn immers al uitgeschakeld in de Europa League na een 2-0 verlies op de vorige speeldag bij het Kroatische Rijeka.

Lees meer over Standard Luik