Knappe samenwerking van jong en oud in de werkplaatsklas van het BVL

Print
Knappe samenwerking van jong en oud in de werkplaatsklas van het BVL

Foto: TISM BREE

Bree - Op uitnodiging van collega Luc (Van Vleymen) waren 12 oud-leerkrachten bereid om op 4 december een praktische proef af te leggen in de werkplaatsklas van het BVL.

De activiteit kaderde in het project 'Anders dan anderen' en was in feite een proefondervindelijke test om een klassiek en dus gekend rolpatroon (leraar – leerling) te doorbreken. Met dit mooie experiment heeft Martin (Schrooten) in de voorbije jaren ook ervaren hoe het zelfbeeld van de leerling een flinke duw in de rug krijgt. Verrassend was inderdaad dat de leerling de oud-leraar begeleidde.
Opvallend stil wachtten de leerlingen op een partner met wie ze in de kortste keren aan de slag gingen. Zij legden het stappenplan voor en gaven de nodige tips om een originele kerstboom in de lucht te kunnen steken. De gemotiveerde volwassenen schoten in gang en
het was een lust voor het oog om hun enthousiasme en vitaliteit te registreren. Wat een gedrevenheid! Wie het meest genoot van de ongewone situatie is niet te zeggen, maar je kunt er gif op innemen dat de ouderen deze ontmoeting niet vlug zullen vergeten.
Dankbaar voor de hartverwarmende kennismaking met assertieve en spontane leerlingen, die we samen met hun leerkrachten voor dit initiatief gelukwensen, zochten de deelnemers daarna een geschikte plek in huis voor deze 'verstelbare' kerstboom met zijn diverse silhouetten. We kijken weer uit naar een nieuwe uitnodiging.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio