Ivan De Vadder komt weer boven water na kankerdiagnose

Print
Ivan De Vadder komt weer boven water na kankerdiagnose

Foto: BELGA

Voor het eerst sinds wetstraatjournalist Ivan De Vadder eind juli van het scherm verdween door darmkanker, heeft hij een inkijk gegeven in zijn herstel. Op Twitter liet hij zijn volgers weten dat het einde van zijn chemokuur in zicht is. Hij maakte ook zijn eerste publieke optreden sinds de diagnose, voor de voorstelling van zijn nieuwste boek.

De Vadder verdween eind juni bij De Zevende Dag en werd er vervangen door die andere wetstraatjournalist, Tim Pauwels. De presentator verklaarde bij de aankondiging van zijn afscheid in het wat gehad te hebben met het weekendwerk, maar een maand later raakte bekend dat De Vadder tegen darmkanker vocht.

De wetstraatjournalist liet meteen weten dat zijn ziekte een privé-aangelegenheid was en dat hij zich in alle rust wou concentreren op zijn herstel. Dinsdag liet De Vadder voor het eerst weer van zich horen op Twitter. Hij bedankte zijn volgers voor alle steunbetuigingen van de voorbije maanden en gaf een update over zijn chemokuur. ‘Zeven chemo’s achter de rug, nu nog vijf te gaan’, klonk het.

Vervolgens trok hij naar de voorstelling van zijn nieuwste boek ‘De parabel van het ezelsoor’, waarin hij zich samen met cartoonist Karl Meersman aan het jaaroverzicht van 2014 waagt. Het was zijn eerste publieke optreden sinds zijn diagnose. ‘Het voelt goed terug te zijn, althans tijdelijk’, aldus De Vadder. Bedoeling is dat hij in maart terug op het scherm verschijnt.