Oudste gemeenteraadslid van het land stopt ermee: ‘Oud worden deugt niet’

Print
Oudste gemeenteraadslid van het land stopt ermee: ‘Oud worden deugt niet’

Foto: Karel Hemerijckx

Herk-de-Stad -

Zonder er al te veel woorden aan vuil te maken, heeft de 90-jarige Rik Raskin gisterenavond de gemeenteraad van Herk-de-Stad vaarwel gezegd.

Raskin was officieel het oudste gemeenteraadslid van ons land, maar een eer vond hij dat helemaal niet. “Oud worden deugt niet”, luidt het. “De mensen zeggen wel dat ge mij die negentig jaar niet zou geven, maar vanbinnen voel ik het wel. Al die documenten gaan lezen op het stadhuis, dat is niks meer voor mij. En ik hoor ook niet zo goed meer. Ik had ook al gezegd dat ik de zes jaar niet zou uitdoen, maar dat het zo snel zou gaan, was niet gepland.”

“Mijn vrouw Ivonne is in maart van dit jaar overleden, na vijf slopende weken. Dat was een domper. Wij waren vier handen op een buik. Als ik thuis kwam, begon ik te vertellen tegen mijn vrouw. Nu moet ik tegen de muren praten, en die reageren niet. Na haar overlijden had ik gene iever meer. Geen fut. Ik heb mijzelf voorgenomen om mij nu wat minder op te sluiten. Weer wat meer onder de mensen te komen, weer meer te gaan fietsen. Ik kijk naar de haan op de kerktoren en rij dan in de richting waaruit de wind waait. Dan heb ik de wind in de rug als ik terugkom.”

Lees dinsdag meer in Het Belang van Limburg.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio