Centrum en Markt autoluw

Print
Centrum en Markt autoluw

Foto: Jozef Croughs

Sint-Truiden -

De stad Sint-Truiden trekt volgend jaar 10 miljoen euro uit voor verkeersinfrastructuur. De voorbije jaren is er een mobiliteitsplan uitgewerkt, in overleg met de inwoners. Als de gemeenteraad het licht op groen zet, zal dat plan de komende twee jaar worden uitgevoerd. Het meest opvallende punt is dat er geen doorgaand verkeer meer wordt toegelaten in het centrum en op de Grote Markt. Fietsers en voetgangers krijgen er voorrang.

Vier jaar geleden was de volksraadpleging ‘Oer Gedacht’ in opdracht van toenmalig schepen Roland Duchâtelet de aanzet van het nieuwe mobiliteitsplan. Nu ligt er een uitgewerkt mobiliteitsplan op tafel dat de volgende twee jaar wordt uitgevoerd.

“We hebben de voorbije jaren overlegd met provincie, het Vlaams Gewest en De Lijn over de knelpunten”, zegt Bert Stippelmans, schepen van Mobiliteit (CD&V).

De belangrijkste verandering is dat de Grote Markt en het stadscentrum autoluw worden. “We willen absoluut vermijden dat de Grote Markt het grootste kruispunt wordt van de stad. Alle verkeer dat er niet thuishoort, wordt verbannen. Let wel, het wordt geen autoloos centrum, wel autoluw”, stelt Stippelmans. “Dat is belangrijk voor onze horeca en handel.”

Lees dinsdag meer in Het Belang van Limburg.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio