Onbekenden aan de haal met vier meter hoge kerstboom

Print
Onbekenden aan de haal met vier meter hoge kerstboom

Foto: mmd

Maasmechelen -

Op de Rijksweg, in hartje Maasmechelen, is het voorbije weekend een kerstkegel van vier meter hoog gestolen. Het gaat om een lichtconstructie met lampjes die voor het Heilig Hartcollege stond.

“Ik vraag me af wie nu aan de haal gaat met zo’n hoge kerstboom”, aldus directeur Eric Gendera van campus de helix. “De kegel bestond uit drie elementen die op elkaar geplaatst worden zodat je een soort van kerstboom krijgt. Bij nazicht blijkt dat de dieven twee van de drie metalen delen van de kerstboom eerst losgebrand hebben. Daarna zijn ze aan de haal gegaan met die bovenste twee delen. Er moet een bestelwagen of aanhangwagen aan te pas zijn gekomen, anders krijg je dit niet verplaatst. Dat ding is veel te zwaar om er te voet mee over het erf van de school te wandelen. De Rijksweg en de voorgevel van het college zijn de hele nacht degelijk verlicht zodat elke beweging goed zichtbaar is. Tegenover het college liggen huizen en handelspanden. Niemand heeft ook maar iets opgemerkt.”

De politie van de zone Lanaken-Maasmechelen onderzoekt de zaak. Getuigen mogen zich melden bij de politie van Maasmechelen (089/47.47.47).


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio