Sodemieter op

abrahams op dinsdag

Sodemieter op

Foto: HBvL

(Onder het motto “Als het klopt, dan klopt het”, een geheel vrijblijvende muziektip voor tijdens het lezen van onderstaande column: ‘Dromen zijn bedrog’ van Marco Borsato.)

Het gras is altijd groener aan de overkant. Neem nu vreemdgaan. Niemand doet het. Maar uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat tien procent van alle kinderen buitenechtelijk is verwekt. U schrikt? Een ander, minder schokkend voorbeeld. Vijftig procent van de Belgen overweegt om in het buitenland te gaan werken. Want daar is het rozengeur en maneschijn.

Ook onze nationale politici gaan al eens graag vreemd. Liefst dan over de landsgrenzen heen. Niks smaakt zo lekker als een kroket uit de muur of een Frankfurter met choucroute. Neem nu de volgende winnaar van de Kif Kif-prijs, Theo Francken. Als kersvers minister van Asiel en Migratie wil hij vooral duidelijke taal spreken. Voor iedereen. Nieuwkomers moeten voortaan 225 euro betalen om ons land binnen te mogen. Welkom in ons land, maar passeer wel eerst langs de kassa. Waarom? Omdat ze dat in Nederland ook doen, duh…

Hoe lossen we de loonhandicap op? Ook hier is Nederland ons lichtend voorbeeld. Weliswaar 32 jaar na de feiten want onze noorderbuur schafte de automatische indexering al in de vorige eeuw af. En als we dan toch aan het snoeien zijn in onze veel te hoge loonkosten, nog een lucratief ideetje. N-VA mag met vervroegd pensioen. Geert Wilders zal voortaan voor dhr. De Wever de honneurs waarnemen. Bam, weer een sloef loonkosten minder.

Gedaan met afkijken en leentjebuur. Voortaan doen we gewoon alles lekker gezellig samen én we delen de rekening. Iedereen content. De terugkeer naar het Verenigde Koninkrijk der Nederlanden! Stel je voor… De ogen van premier Michel veranderen meteen in eurotekens als hij dit leest. Die vijf miljard euro extra besparingen? Fluitje van een cent! We bedanken ten eerste de Saksen-Coburgs voor bewezen diensten. Ketsjing: 38.742.000 euro. Voortaan doen wij lekker mee met Koningsdag, wapperende oranje vlagjes en sandwiches met muizenstrontjes incluis.

Waarom nog twee voetbalploegen? We pakken gewoon het beste uit beide werelden, met Wilmots als commander in chief. Dat is per WK toch ook weer enkele miljoenen aan premies uitgespaard. Reken daarbij nog enkele stadions die we op de vastgoedmarkt gooien en we eindigen met een overschot op onze Groot-Nederlandse begroting.

Eén volk, één vette spaarpot. Alle ballen prijs. En nog een voordeel. De Kaaimantaks en de meerwaardebelasting op aandelen, die de Nederlanders ook al lang kennen, kunnen we dan zonder gezichtsverlies in het parlement ook even invoeren. In afwachting kijk ik al stiekem uit naar de terugkeer van de ‘Honeymoon show’ van Ron Brandsteder. Hoeveel nachtjes nog slapen vooraleer ik mag schreeuwen: Sodemieter op?

Lore Abrahams, communicatiedirecteur en mama van drie kinderen