Vier titelkandidaten in Oeterse Liga

Print

Foto: Georges Stinkens

Neeroeteren

Maaseik - De recreatieve zaalvoetbalcompetitie Oeterse Liga is halverwege. De titel wenkt voor een viertal ploegen.

Op vrijdag 5 december om 20 uur speelden Café 5 voor 12 en ZVC Bij Graad tegen elkaar. Het was de absolute topper van deze speeldag, want nummers 1 en 2 stonden tegenover elkaar. Hoe zou ZVC Bij Graad de nederlaag tegen ZVK De Patjappers verwerkt hebben? Kon Café 5 voor 12 de koploper bijbenen aan de top van het klassement?
Vorige week maakte Johan Telen zijn opwachting als coach van ZVC Bij Graad. Moest hij nu al het gelag betalen? Telen zat hoog in de tribune, keeper Van Eygen nam de coaching weer waar. Café 5 voor 12 was met 10 spelers afgezakt naar sporthal 'de Borg'.
Beide ploegen stonden op scherp! Klaar om er een spannende wedstrijd van te maken.
Helaas… Als een tornado wervelde ZVC Bij Graad door de defensie van de thuisploeg. Een ontketende Daminet en een alerte Robin Telen zorgden ervoor dat het na 3 minuten al 0-3 stond. De verslagenheid droop van de gezichten van de thuisploeg af. Toen Daminet er na 11 minuten een vierde treffer binnenknalde was het 'game over'. Een tegentreffer van Flipkens in de 18 minut werd onmiddellijk ongedaan gemaakt door een owngoal: 1-5.
Een lepe Telen zorgde voor de 1-6 ruststand.
Tijdens de rust pepten de thuisspelers zich op en hoopten op een start à la Graad.
De eerste vijf minuten waren ook voor Café 5 voor 12, maar dit overwicht werd niet omgezet in doelpunten. Integendeel: een messcherpe counter werd afgewerkt door Daminet. Weer hij! Uw reporter merkte enkele buitenlandse scouts op. Zou de Oeterse Liga weer een goudhaantje gaan verliezen aan een buitenlandse competitie? Of kwamen ze voor “Tettenjang” Jorn Mooren? Hij acteerde vrij zenuwachtig wat we niet gewoon zijn van hem.

Uiteindelijk werd het 4-9.
Doelpunten werden gescoord door:
Café 5 voor 12: Daelemans J., Flipkens B. en Mooren Jorn.
ZVC Bij Graad: Daminet S., Telen R.
 

Op maandag 8 december was het om 19 uur de beurt aan Real Caravan en ZVK Den Aftrap. Door alweer een stakingsdag in Belgenland geraakten de supporters van beide teams niet tijdig in de sporthal. De scheidsrechter had graag een kwartiertje gewacht, maar de programmatie van de sporthal liet dat niet toe. Vandaar maar één supporter op de tribune. Maar wat voor één!
Vlaams charmezanger Christoff vereerde ons met een kort bezoekje. Zijn laatste hit “Onze Vader” galmde door de sporthal. Ondertussen verbroederden de harde supporterskernen rond de kerstboom in het gezellige cafetaria.
De nummers 3 en 4 konden beiden, mits winst, naar de tweede plaats van de rangschikking klimmen.
De thuisploeg, met Niels Ramaekers (voorzitter/secretaris/penningmeester/coach/speler) verrassend uit de selectie en Sam Boumans nog steeds gekwetst, zocht vanaf de aftrap naar een snelle opener.
Een zenuwachtige Rob Thijs, want ma zat in de tribune, was niet in zijn gewone doen.
Het waren de bezoekers die via Mart Christis de stand openden. Brecht Goossens, met vlinders in de buik, scoorde na 7’ de 0-2.
Maarten, broer van, milderde in de 10’ tot 1 - 2. De laatste 5’ van de eerste helft werden gekruid door 4 doelpunten. Kilometervreter Sanne Billen nam er ook eentje voor zijn rekening. Weliswaar een intikkertje, maar je moet er staan. Gerd Müller scoorde er zo honderden. Ruststand: 2 - 5.
Toen Tom Ramaekers, ook broer van, de 3 - 5 tegen de netten duwde, sloeg de angst toe bij de bezoekers.
De 4 - 5 kwam er maar niet! Doelman Bert Mooren en het doelhout voorkwamen de terugkeer van Real Caravan.
Vijf minuten voor het einde bedroeg de voorsprong terug 3 eenheden: 3 - 6.
Beide ploegen scoorden nog eenmaal.

Eindstand: 4 - 7.
Scoorden voor Real Caravan: Ramaekers Tom, Ramaekers Maarten en Thijs Rob.
Voor ZVK Den Aftrap: Goossens Brecht, Christis Bjorn, Christis Mart en Billen Sanne.
ZVK Den Aftrap klimt naar de tweede plaats in de stand op 5 punten van koploper ZVC Bij Graad.
Met de winterstop in het verschiet kunnen we stellen dat er 4 titelkandidaten zijn: ZVC Bij Graad,
ZVK Den Aftrap, Café 5 voor 12 en Real Caravan.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio