Nieuw lid bij de Marnixring

Print
Nieuw lid bij de Marnixring

Foto: Guy Willems

Maaseik - De Marnixring is een internationale serviceclub die als belangrijkste doel heeft de Nederlandse taal- en cultuurgemeenschap te dienen. Leden van de Marnixring bevorderen de taal en cultuur in de eerste plaats door zelf met de taal keurig en creatief om te gaan in gesprekken, toespraken, brieven en teksten. Individueel en als groep zijn de acties van de Marnixring gericht op het levendig houden van de cultuur in de Nederlandse taalgemeenschap.

Voor de Marnixring ‘Land van Loon – Nieuw Eyck’ was de poëziewedstrijd rond Jan Van Eyck een activiteit waarmee het grote publiek werd bereikt. Ook de driejaarlijkse prijs Marnixring Limburg die volgend jaar weer wordt uitgereikt, vormt een hoogtepunt.

De Marnixring ‘Land van Loon – Nieuw Eyck’ komt maandelijks samen in Kasteel Wurfeld. Telkens wordt er een spreker uitgenodigd die het heeft over een onderwerp dat iedereen interesseert. Zo zijn in het afgelopen jaar onder andere dyslexie, fundamenteel technologisch onderzoek in Vlaanderen, cultuurontwikkelingen in het onderwijs en Middeleeuwse schilderkunst aan bod gekomen. Ook wordt ieder jaar een tweedaags cultureel weekend georganiseerd dat dit jaar in de Duitse stad Münster plaatsvond.

Lid worden van de Marnixring kan nadat men eerst een proefperiode doorloopt waarin men een aantal bijeenkomsten bijwoont. Daarna worden een meter en peter aangesteld die het nieuwe lid voordragen. Onlangs mocht de Marnixring ‘Land van Loon – Nieuw Eyck’ Dirk Flipkens als nieuw lid aan de ledenlijst toevoegen. Op de foto staat Dirk Flipkens samen met Dirk Slaets, de huidige voorzitter, als peter en Frieda Gijsen als meter.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio