Jérôme D’Ambrosio krijgt concurrentie van Franse F1-piloot

Print
Jérôme D’Ambrosio krijgt concurrentie van Franse F1-piloot

Jean-Eric Vergne Foto: AFP

Jean-Eric Vergne wordt in de Formule E een concurrent van onze landgenoot Jérôme D’Ambrosio (Dragon Racing). De 24-jarige Fransman zal een bolide van Andretti besturen. Dat maakte de Amerikaanse renstal maandag bekend. Vergne bevestigde het nieuws via Twitter.

Eind vorige maand maakte Vergne via hetzelfde medium al bekend dat er voor hem geen plaats meer is bij Formule 1-team Torro Rosso, waarbij hij drie jaar onderdak was. ‘Ondanks een goed seizoen en 22 WK-punten rijd ik in 2015 niet meer voor Toro Rosso. Ik wil het team bedanken voor de mooie jaren. Nu is het tijd voor een ander project’, twitterde Vergne toen.

De e-Prix in het Paraguayaanse Punta del Este wordt de eerste wedstrijd in de Formule E voor Vergne, die bij Andretti teamgenoot wordt van zijn landgenoot Franck Montagny. De Uruguayaanse e-Prix is de derde in het kampioenschap. in de eerste twee werd de tweede Andretti bestuurd door Charle Pic (Peking) en Matthew Brabham (Putrajaya).

Vergne, Montagny en D’Ambrosio zijn lang niet de enige voormalige Formule 1-piloten in het kampioenschap voor elektrisch aangedreven wagens. Ook Lucas di Grassi, Nelsinho Piquet, Karun Chandhok, Bruno Senna, Jarno Trulli, Nick Heidfeld, Sébastien Buemi en Jaime Alguersuari rijden hun rondjes nu in de Formule E. .