Ouders Noah met Sinterklaas naar Kinderhartcentrum: ‘Lachende gezichten doen zo deugd’ (video)

Print
Ouders Noah met Sinterklaas naar Kinderhartcentrum: ‘Lachende gezichten doen zo deugd’ (video)

Foto: Photo: Tom Palmaers

Allemaal lachende gezichtjes, gisteren in het Kinderhartcentrum in het Duitse Giessen. De ouders van hartpatiëntje Noah De Schepper (4) trokken met Sinterklaas naar de kinderafdeling waar hun zoontje in augustus overleed. Om cadeautjes van hun pas opgerichte vzw Noah4Life uit te delen. “Het is zwaar om weer hier te zijn, maar het doet goed om te zien hoe blij de kindjes zijn. Noah was ook altijd zo blij als hij cadeautjes kreeg”, zeggen Anja en Frank.

Van gezelschapsspelletjes en blokkendozen tot chocolade én een cheque van 500 euro: met een koffer vol cadeaus gingen Anja en Frank De Schepper gisteren vanuit Gemmenich bij Voeren naar het ziekenhuis in Giessen, waar hun zoontje Noah tien maanden op een donorhart heeft gewacht. Tijdens de harttransplantatie in augustus liep het mis en de kleuter overleed enkele weken later. Mama Anja en papa Frank hebben begin november de vzw Noah4Life opgericht om orgaandonatie te promoten én om andere zieke kinderen te steunen.

“Met Noah4Life willen elk jaar rond Sinterklaas iets doen voor kinderen die in het ziekenhuis liggen”, zegt Frank. “Dit jaar hebben we voor het Kinderhartcentrum van Giessen gekozen, omdat Noah hier al die tijd gelegen heeft.”

Lees nog meer over de goede daad van de ouders in de krant.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio